VESO GreenClean – Rengjøringsmiddel til akvakultur- og brønnbåtnæringen.

07. July 2023
3 min

VESO har sammen med brønnbåtnæringen utviklet et moderne og banebrytende rengjøringsmiddel for vaskesystemer. Vi som jobber tett med næringen vet hvor viktig det er å ha en spesialisert såpe for norske forhold. Etter tre år med testing og analysering i samarbeid med Unger, Redox og Brynsløkken er VESO nå klar for kommersielt salg av VESO GreenClean.

Det er en voksende trend med søkelys på vask og desinfeksjon innen akvakultur. Dette har VESO tatt på alvor og da dette prosjektet startet i 2020 så var det viktig for oss å høre på næringens behov. Ut ifra tilbakemeldinger og kriterier fra næringen har vi kommet opp med en formel som skal passe for alle typer vaskesystemer og overflater innen akvakultur. Kriteriene vi fikk fra næringen og som vi selv ga produktet er:

 • Beregnet for norske forhold

  Det vil si at produktet skal kunne lagres ute på kalde vinternetter og varme sommerdager.

 • Bærekraftig og grønn profil

  Råmaterialene i formelen gir produktet en moderne og grønn profil med et lavt CO2 avtrykk (1,29 kg CO2/kg).

 • Norskprodusert

  Alt av produksjon gjøres i Norge.

 • Ingen materialpåvirkning

  Produktet er svakt alkalisk (pH 7-9) og ferdig utblandet tilnærmet nøytralt, noe som gjør at ingen materialer som er vanlige på en brønnbåt eller innen akvakultur vil ta noe skade.

 • Ivareta arbeidsmiljøet og naturen

  Rengjøringsmiddelet har få faresetninger både for miljøet i havet og for personen som bruker det. Fordi det er kjemikalier må det benyttes verneutstyr, men i forhold til mange andre produkter på markedet er dette forholdsvis ufarlig

 • Blandes ut med sjø- eller ferskvann

  Produktet har like god effekt ved utblanding med sjøvann som med ferskvann.

 • Prisgunstig

  Som et produkt til vaskeanlegg og hovedrengjøringsmiddel så vet vi at pris er viktig og derfor er produktet prisgunstig.

Visuell kontroll og gode skumegenskaper er viktig for rengjøringsprosessen. Vi i VESO vet at på en børnnbåt kan det bli mørkt og vanskelig med den visuelle kontrollen om ikke skummet henger på veggen. Derfor har det vært et høyt fokus under prosjektet å få til et godt skum som henger lenge på overflatene.

Ta kontakt med oss for mer informasjon rundt produktet og andre henvendelser rundt vask og desinfeksjon.

Ragnhild Bleken Rud

Salgs- og Markedssjef VESO Aqua
ragnhild.rud@veso.no
+47 991 59 925
Les mer